Grzyby

Sprzedajemy artykuły spożywcze bardzo często używane w kuchni polskiej. W naszym asortymencie znajdują się różnego rodzaju grzyby, w tym rydze marynowane czy solone. To doskonały dodatek do wielu dań lub przekąska, na którą możesz zdecydować się podczas spotkania z przyjaciółmi.

Gdzie można zastosować nasze grzyby?

Rydze marynowane to idealny składnik sałatek. Dzięki zalewie octowej zachowują swój wyjątkowy smak i aromat, który gubi się wtedy, gdy próbujemy dodać te świeże grzyby do zupy – w takim przypadku stają się gorzkawe. Co więcej, nie nadają się też do suszenia, ponieważ ich blaszki się kruszą. Ze względu na swój wyjątkowy smak urozmaicony zalewą octową, tak przyrządzone rydze doskonale wzbogacą dania oraz przekąski mięsne takie jak pieczenie czy pasztety.

Rydze solone to świetny dodatek do zup czy chleba z masłem. Tak samo, jak w przypadku rydzów marynowanych, można je wykorzystać jako składnik sałatek czy przekąska na wieczór. Warto zaznaczyć, że solone przekąski tego rodzaju świetnie nadadzą się do wielu zup takich jak czerwony barszcz, kartoflanka, żurek czy kapuśniak.

Aktywne filtry

Składniki odżywcze w rydzach

Rydze to grzyby pełne składników korzystnych dla zdrowia. Można w nich znaleźć dużo białka oraz takie mikroelementy jak cynk jod, fluor czy fosfor. Co więcej, zawierają witaminy grupy B oraz witaminę A, C, D czy E. Warto zaznaczyć, że proces marynowania w occie nie ma dużego wpływu na właściwości zdrowotne tych produktów, dzięki czemu nawet po umieszczeniu w zalewie można w nich znaleźć powyższe witaminy i minerały.

Smalec domowy

Jeśli chcemy przyrządzić smakowitą, tradycyjną polską przekąskę, możemy zdecydować się na chleb ze smalcem wzbogacony marynowanymi lub solonymi grzybkami. W naszym asortymencie znajduje się smalec domowy, który można nie tylko spożywać z chlebem, ale też użyć do przyrządzania różnego rodzaju dań, w tym jajecznicy.

Wszystkie produkty spożywcze sprzedajemy w szczelnie zamkniętych, szczelnych słoikach z ozdobną etykietą. Po spożyciu oferowanego przez nas jedzenia możesz wykorzystać go ponownie do przechowywania innej żywności.