Rydze Solone

40,00 zł
Brutto
Wielkość
Ilość
Obecnie brak na stanie

Rydz jest nieodłącznym elementem tradycyjnej kuchni polskiej ze względu na swój wyborny smak i wyjątkowy, niemal owocowy zapach. Rośnie w Polsce od sierpnia do listopada w lasach iglastych (zwłaszcza świerkowych), na piaszczystych glebach. Kapelusz rydza, o średnicy 4-10 cm, początkowo jest płaski, wypukły, z czasem staje się wklęśnięty, lejkowaty. Zwykle przybiera kolor pomarańczowy, łososiowy lub czerwonawy.

Koneserzy zgadzają się, że najlepszą formą przyrządzania rydzów jest po prostu krótkie osmażenie ich na maśle z solą i pieprzem. I z tym faktem trudno jest dyskutować!

rydze_solone

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Rydze Solone

40,00 zł

Zobacz także