
Konfitura Żurawinowa
Konfitura Żurawinowa PROSTO Z PODHALA Skład: żurawina, cukier
Zobacz także
Syrop z Maliny
Skład: sok z maliny 60%, cukier Przed spożyciem przechowywać w suchym i chłodnym miejscu....
Rydz jest nieodłącznym elementem tradycyjnej kuchni polskiej ze względu na swój wyborny smak i wyjątkowy, niemal owocowy zapach. Rośnie w Polsce od sierpnia do listopada w lasach iglastych (zwłaszcza świerkowych), na piaszczystych glebach. Kapelusz rydza, o średnicy 4-10 cm, początkowo jest płaski, wypukły, z czasem staje się wklęśnięty, lejkowaty. Zwykle przybiera kolor pomarańczowy, łososiowy lub czerwonawy.
Koneserzy zgadzają się, że najlepszą formą przyrządzania rydzów jest po prostu krótkie osmażenie ich na maśle z solą i pieprzem. I z tym faktem trudno jest dyskutować!
Konfitura Żurawinowa PROSTO Z PODHALA Skład: żurawina, cukier
Skład: sok z maliny 60%, cukier Przed spożyciem przechowywać w suchym i chłodnym miejscu....