Rydze Marynowane

25,00 zł
Brutto

Rydze marynowane w occie.

Ilość

Rydz jest nieodłącznym elementem tradycyjnej kuchni polskiej ze względu na swój wyborny smak i wyjątkowy, niemal owocowy zapach. Rośnie w Polsce od sierpnia do listopada w lasach iglastych (zwłaszcza świerkowych), na piaszczystych glebach. Kapelusz rydza, o średnicy 4-10 cm, początkowo jest płaski, wypukły, z czasem staje się wklęśnięty, lejkowaty. Zwykle przybiera kolor pomarańczowy, łososiowy lub czerwonawy.

Marynowanych rydzów użyjemy jako samodzielnej przekąski lub jako znakomitego składnika do wytrawnych sałatek. Pasują zarówno do kanapek, jak i koreczków. Dzięki nim wzbogacimy codzienne posiłki oraz będziemy mieli w zanadrzu fantastyczny, imprezowy poczęstunek.

rydze_marynowane

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Rydze Marynowane

25,00 zł

Zobacz także